Implantologie
Despre Implantologie
Implantologia repreziuntă un domeniu complex al medicinei dentare cu ajutorul căruia orice pacient care a înregistrat pierderi dentare, se poate bucura de un zâmbet impecabil și, își poate exercita funcțiile naturale în condiții de stabilitate și sănătate orală.
Care este procedura?
Practic, în urma inserării implanturilor este redată funcția dinților care lipsesc. Rădăcinile dinților care nu mai există vor fi înlocuite de implanturile dentare, iar acest procedeu preîntâmpină apariția unor disfuncții cum ar fi: migrarea dinților vecini, spațiului edentat (fără dinte), resorbția osoasă (pierderea osoasă), aspectul inestetic generat de lipsa dinților, probleme de pronunție și vorbire, probleme de masticație urmate inevitabil de probleme gastrice. De asemenea, implanturile sunt confecționate de cele mai multe ori din titan, un material biocompatibil cu organismul uman, de regulă foarte bine asimilat și care nu prezintă riscuri.
Care sunt pașii în efectuarea unei intervenții chirurgicale cu implant dentar?
- Consultația de specialitate, tratamentele prechirurgicale și intervenția chirurgicală propriu-zisă.
Ca și în cazul oricărui alt tratament stomatologic, primul pas este reprezentat de efectuarea unui consult la medicul specialist, unde, în funcție de caz, vor fi luate măsurile adecvate, se va concepe un plan de tratament individualizat și se vor recomanda analize și examene paraclinice specifice pentru fiecare pacient.
Pentru a asigura acuratețe și precizie procesului de inserare a implanturilor dentare, se va realiza o simulare de inserție 3D a implantului pe baza CBCT-ului, și un ghid chirurgical digital. Cu ajutorul acestor rezultate, medicul va stabili parametrii intervenției chirurgicale: abordul chirurgical, dimensiunea și numărul de implanturi.
Înaintea intervenției, pentru a preîntampina posibile complicații intraoperatorii și pentru siguranța pacientului, se va realiza un set de analize standard. În cazul în care analizele nu corespund parametrilor normali, medicul are responsabilitatea de a înștiința pacientul și de a temporiza intervenția, până la momentul normalizării valorilor necorespunzătoare.
Înainte de intervenție, este obligatoriu ca pacientul să realizeze ședința de profilaxie periodică, astfel încât dinții și țesuturile moi să fie curățate profesional și bacteriile îndepărtate.
Tot inaintea interventiei, vor fi tratate leziunile carioase, infecțiile de canal sau parodontopatiile.
- Pregătirea pacientului și anestezia
- Inserarea implantului dentar și protezarea finală
În ziua intervenției:
Acolo unde cazul clinic permite, pacientul va beneficia de protezare provizorie în aceeași sedință cu inserarea implantului.
Exista situații în care dinții naturali sunt irecuperabili și necesită extrași. În anumite cazuri se poate opta pentru inserarea implantului imediat post extracțional, dar, această decizie poate fi luată doar de medicul specialist, la momentul extracției.
În cazul pacienților cu edentație totală (lipsa totală a dinților) care primesc sistem de implanturi de tipul All-on-4, Pro Arch si Fast & Fix, lucrarea protetică provizorie se realizează în 24 de ore.
După intervenția propriu-zisă, pacientul va primi indicațiile post-chirurgicale și schema de medicație de la medicul chirurg. De asemenea, este indicataă realizarea unei radiografii de control, OPG (radiografie digitală panoramică) și/sau CBCT (computer tomograf).
- La 7-14 zile de la intervenție:
- Protezarea finală
Se va realiza în funcție de tipul de implant folosit și de gradul de complexitate a cazului:
Implanturile dentare cu integrare rapidă primesc lucrarea protetică finală în 3 luni de la intervenție.
În cazurile mai complicate, cu intervenții ce necesită augumentare osoasă, sinus lifting, protezarea finală se realizează după 6-9 luni de la intervenție.
În toată această perioadă, pacientului îi revine responsabilitatea de a respecta cu strictețe toate indicațiile primite de la medicul curant, cu privire la igiena orală zilnică, cu privire la respectarea programului de controale periodice și a ședințelor de profilaxie recomandate.
Care sunt beneficiile terapiei prin implant dentar?
Funcții și estetică
Pacientul își recapătă funcția masticatorie, cea fonetica și își redobândește armonia faciala și estetica zâmbetului.
Naturalețe
Implantul dentar va fi resimțit ca un dinte natural, nu veți simți nicio diferență.
Compatibilitate
Metodă modernă
Suntem aici pentru a răspunde întrebărilor tale
Atunci când s-a pierdut cel puțin un dinte sau când există un dinte irecuperabil, ce nu mai poate fi salvat printr-un alt tratament dentar conservativ, prima recomandare a medicului dentist va fi tratamentul cu implant dentar.
Este esențial să iei decizia la timp pentru a preveni pierderea osoasă, deplasarea dinților și alte efecte negative care îți pot influența sănătatea dentară, aspectul facial și chiar calitatea vieții.
De implantul dentar poate beneficia orice persoană care are dantura incompletă. Exista însă cazuri, în care pacientul dispune de o cantitate redusă de os. Aceasta reprezintă o situație particulară, în care este necesară realizarea adiției osoase. În funcție de caz, aceasta se poate realiza prin diferite metode, medicul specialist alegând cea mai optimă tehnică pentru fiecare caz.
Multe implanturi dentare sunt viabile și își îndeplinesc funcțiile cu succes chiar și după 25-30 de ani. Prognosticul pentru pacienții care au suferit în trecut probleme parodontale sau afectări ale osului în jurul rădăcinilor dinților naturali, este mai putin optimistă decat pentru pacienții sănătoși. O mare contribuție și responsabilitate o are pacientul, prin modul în care respectă toate indicațiile pe care le primește de la clinică. Ca orice inlocuitor artificial în corp, nu exista promisiuni sau garanții în ceea ce privește longevitatea implantului.
Unii dintre pacienții cu vârste înaintate pornesc de la prejudecata că nu mai pot beneficia de terapia prin implant dentar, din cauza vârstei, ceea ce este fals – doar medicul chirurg ne poate spune dacă această manoperă se pretează sau nu. În cazul acestor pacienți, se va evalua starea generală de sănătate a organismului, calitatea și cantitatea osoasă. Înainte de intervenția chirurgicală propriu-zisă, medicul specialist va recomanda un set de analize specifice.
Lipsa unuia sau a mai multor dinți poate fi suplinita prin restaurarile protetice pe implante, acestea putând înlocui dinții lipsă.
Credem că este responsabilitatea noastră să oferim pacienților cele mai înalte standarde de îngrijire dentară pentru a-i ajuta să-și atingă obiectivele.
Zâmbetul tău reprezintă o investiție pentru toată viața și este foarte important ca alegerea făcută să fie cea mai potrivită pentru tine.
Vă recomandăm să consultați specialiștii PAROMED pentru o consultație complexă, în urma căreia se va realiza un plan de tratament personalizat.
Implantologie | Preț |
---|---|
Megagen AnyRidge | 2900 LEI |
Consultatie medic specialist | 175 LEI |
Consultatie medic primar | 225 LEI |
Megagen AnyRidge | STRAUMANN |
NOBEL ACTIVE | 4700 LEI |
Alpha Bio ICE | 2500 LEI |
All-on-6 (cu protezare provizorie inclusa) | De la 18.000 LEI/ arcada |
All-on-4 (cu protezare provizorie inclusa) | De la 13.000 LEI/ arcada |
MENTENANTA LUCRARI PE IMPLANTURI | 300 LEI (1-2 dinti) |
Program Clinică
-
Luni - Joi
10:00-20:00 -
Vineri
10:00-17:00 -
Sâmbătă - Duminică
Închis
Suntem aici pentru tine!
Vă rugăm să nu ezitați să contactați personalul nostru prietenos de la recepție pentru orice întrebare generală sau medicală.